Ako ste preuzeli vaučere

(Last Updated On: April 7, 2020)

Građani Srbije, kojima su za ovu godinu odobreni turistički vaučeri, svoje rezervacije mogu da iskoriste do 20. novembra, što znači da u dogovoru sa izdavaocem smeštaja termine mogu da pomere za period nakon okončanja krize izazvane virusom Covid-19, saopštilo je Ministarstvo turizma.

Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.  

Kako se podseća, Ministarsvo je u ovoj godini odobrilo ukupno 160.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara, koji su podeljeni.  Najpre je odobreno 100.000 vaučera, da bi u februaru bilo odobreno još 60.000, sa ciljem da se nadomesti očekivani manji broj turista iz Kine, u kojoj je tada u jeku bila epidemija virusa korona.  Na listi najtraženijih destinacija za odmor uz pomoć vaučera su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

Izvor: Beta