Ako otvarate restoran ili kafić

(Last Updated On: June 5, 2020)

Dizajn trendovi enterijera za 2019. godinu već pune stranice poznatih magazina, pa ukoliko planirate da u narednoj godini otvorite restoran ili kafić, dobro je imati informacije na vreme.

Dizajn enterijera kafića i restorana, pa čak i dizajn enterijera za hotel, ne mora da podrazumeva skupa rešenja. Time se rukovode vodeća svetska imena i predlažu sledeće.

Napravite od kafića ili restorana prostor sličan domu. Zaboravite na tradicionalnu uređenost, istovetnost stolica i stolova, prazan antre… Ili, zadržite sve to kao osnovu, a zatim dodajite postepeno detalje i varijacije, kako biste postigli kombinaciju udobnosti i stila koji želite da preovladava. Imajte u vidu da su gosti sve obrazovaniji, osetljiviji i zahtevniji kad su vizuelni utisci u pitanju.

Mešajte slobodno stilove, i potrudite se, upravo, da napravite kombinaciju koja se ne može podvesti pod neki poseban. Na ovaj način smanjuju se šanse da prostor postane dosadan, a imaćete više mogućnosti da na nešto privremeno stavite akcenat.

Sam ulaz, antre, kao i toalet, treba da postanu mesta gde ćete pokazati svoju punu kreativnost. Antre se najčešće oprema klasično, što je greška, a u toaletu kao potpuno odvojenoj prostoriji možete napraviti eksperiment sa bojama i oblogama.

Osvetljenju posvetite posebnu pažnju. Kombinujte i pokušajte da napravite originalna višeslojna rešenja, posebno za prelazak sa dnevnog svetla na noć.

Grede na plafonu i autentična cigla na zidovima starih zgrada ne izlaze “iz mode”. I u narednoj godini ono što zaista pripada građevini, ukoliko toga ima, treba istaći, osvetliti, staviti u centar pažnje…

Sve navedeno nikako ne sme da znači da prostor može da izgleda neuredno. Poliranje detalja, savršena čistoća i sjaj nameštaja i dekorativnih elemenata obavezni su trendovi i za narednu godinu.

Zanimljiva i važna poruka dizajnera glasi – ove preporuke lako možete primeniti na svoj stan ili kuću, ukoliko planirate da menjate enterijer, i nećete se pokajati.