Er Srbija uvodi nove linije

(Last Updated On: )

Nacionalna avio-kompanija će od juna uvesti letove iz srpske prestonice do Ženeve, Amana, Rostova na Donu, Firence, Lavova i Kišinjeva, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Avioni sa logotipom stilizovanog dvoglavog orla sletaće na aerodrom u Ženevi tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom.

Na novoj liniji do Amana, glavnog grada Jordana, Er Srbija će leteti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom, četvrtkom i nedeljom.

Beograd i Rostov na Donu, koji predstavlja važan grad i luku u južnoj Rusiji, biće povezani sa četiri leta nedeljno, utorkom, sredom, petkom i nedeljom.

Srpski nacionalni avio-prevoznik će obavljati dva leta nedeljno između Beograda i Firence, i to utorkom i subotom, a letove do grada Lavova na zapadu Ukrajine će obavljati četiri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom, petkom i subotom.

Beograd i glavni grad Moldavije, Kišinjev, biće povezani sa četiri leta nedeljno, ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom, precizira se u saopštenju.

Uz nove destinacije, Er Srbija će poboljšati povezanost i dodavanjem novih frekvencija na postojećim linijama, kao što su Prag, Zagreb, Tirana, Skoplje, Bukurešt, Ljubljana, Dubrovnik, Tivat i Larnaka.

Kada je u pitanju Istanbul, destinacija koja je pokrenuta pre dva meseca, Er Srbija će od aprila povećati broj nedeljnih letova sa sadašnjih tri na sedam puta nedeljno.

“Nadovezujemo se na uspešnu godinu u kojoj smo prevezli rekordan broj putnika, ali i u kojoj smo imali najveću ekspanziju mreže destinacija i pokretanje linija sa još dva aerodroma u Srbiji. Naš cilj je da ostanemo prvi izbor putnicima iz regiona i tako podržimo dalji ekonomski i turistički rast Srbije”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Nacionalna avio-kompanija je prošle godine pokrenula deset novih linija iz Beograda i dvanaest iz Niša, kao i direktne letove između Kraljeva i Beča. Uz uvođenje šest novih linija iz Beograda, Er Srbija će na proleće ove godine pokrenuti i sezonsku liniju između aerodroma Morava i Soluna.

Izvor: Tanjug / Dnevnik