Agencije za marketing na društvenim mrežama

(Last Updated On: )

Koliko je teško poslovati kao SEO agencija ili agencija koja klijentima nudi vođenje naloga na društvenim mrežama? Iako se čini da su ovi poslovi među jednostavnijima na internetu, za uspeh je neophodan tim sa specifičnim znanjima i iskustvom. Jedan pogled na pomoćna sredstva, alat Koledari, na primer, pruža brz i kompletan uvid u različite zadatke koje je neophodno obaviti.

Sadržaj poslova varira u zavisnosti od delatnosti klijenta, sugestija koje od njega dobijate, same društvene mreže… Pored teksta u objavi, za koji je potrebno poznavanje content marketinga, trebaće vam fotografija i video zapisi zadovoljavajućeg kvaliteta. Imajte u vidu SEO optimizaciju, kao i redovnu komunikaciju sa klijentom, planiranje, analizu postignutog, pravljenje izveštaja.

Malo je verovatno da će, posebno ako tek započinjete posao, svi članovi tima biti u istom prostoru. Saradnici se obično angažuju u skladu sa potrebama i njihovom stručnošću. Upravo tu, alat za vođenje naloga može da učini mnogo i olakša svakodnevne obaveze. Vođa tima, članovi tima i klijenti na platformi raspoređuju zadatke, daju odobrenja, sugestije, predlažu izmene, vremenski raspored… Svaki projekat ima poseban prostor za sve neophodne informacije.

Ukoliko ste početnik, imajte u vidu sledeće zadataka koje treba, svakako, obaviti.

Identifikujte niše i započnite sa sektorom i društvenim mrežama koje najbolje poznajte, vi ili vaši saradnici. Svaka mreža ima različita pravila, domete, publiku, dominantne sadržaje… Bolje je započeti sa jednom ili dve mreže i ponuditi maksimalne efekte, pa postepeno dodavati druge, kad se stekne dovoljno znanja.

Budite sigurni da projekat možete da obavite u potpunosti. Vođenje naloga na mrežama podrazumeva širok spektar zadataka – od najjednostavnijih (objavljivanje, umesto klijenta, sadržaja koje je on već pripremio) do najsloženijih (konsultantskih usluga vezanih za poslovanje). Ne obećavajte ozbiljne analize, sugestije i predviđanja, ako ne vladate dovoljno ovim, veoma komplikovanim, poslom.

Planirajte svoje poslovanje, izaberite dobar cenovni model, pouzdane saradnike.

I, naravno, ne zaboravite da sebe na najbolji mogući način predstavite na društvenim mrežama. Klijenti će tako imati poverenje da ćete posao podjednako dobro obaviti i za njih.