Vakcinisanje osoba iz dijaspore

(Last Updated On: )

Poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore obezbeđen je 15. maja u Beogradu.

To je omogućio tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom “Tačka povratka”, uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlade Republike Srbije

“U proteklom periodu stiglo nam je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv COVID-19 u Srbiji. Glavni problem na koji su nam ukazali naši građani u dijaspori koji žele da se vakcinišu je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinaciju više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju”, kaže direktor programa “Tačka povratka” Ivan Brkljač.

Da bi izašla u susret ovoj potrebi, “Tačka povratka” će, uz podršku Kancelarije za IT i Vlade Srbije organizovati vakcinaciju državljana Republike Srbije koji žive u inostranstvu 15. maja, u Beogradu.

Formular eUprave za prijavu zainteresovanih za ovaj termin dostupan je na sajtu „Tačke povratka“ (https://tackapovratka.rs/poziv-za-vakcinaciju-dijaspore/).

Svi koji se na ovaj način prijave će 1. maja 2021. dobiti potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja 2021.

Prijava za vakcinaciju državljana Republike Srbije iz dijaspore, biće otvorena od utorka 27. aprila do petka 30. aprila u 23.59 časova.

Izvor: B92