Uplatnice ne šalje APR

Agencija za privredne registre (APR) zatražila je da nadležni preduzmu mere zbog aktivnosti sajta privredniregistar.rs koji bazu podataka APR koristi na nezakonit način.

APR je saopštio da se obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova, nadležnom tužilaštvu i Registru nacionalnog Internet domena Srbije, kako bi preduzeli mere iz svojih nadležnosti protiv “Agencije Registar usluga d. o. o.”.

Kako se navodi, oni šalju registrovanim privrednim subjektima dopise sa ponudom za upis podataka u privredniregistar.rs, koristeći bazu podataka APR-a na nezakonit način, javlja RTS.

Uz dopise, ističe APR, privrednim subjektima stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima od 500 do 16.000 dinara, čiji je primalac “Agencija Registar usluga d. o. o.”.

 Upozoravamo sve privredne subjekte da ovakvi dopisi ne potiču od APR-a – naglašeno je još jednom u saopštenju.

Dopisi “Agencije Registar usluga d. o. o.” izazvali su “zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva”, a podaci su im objavljeni na portalu privredniregistar.rs.

– Privredni subjekti su bili dovedeni u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre – zaključuje se u saopštenju APR-a, a prenosi RTS.

Izvor: mojnovisad.com

Tekstovi na sličnu temu
Aplikacija APR-a počela sa radom
Ispunjeni uslovi za likvidaciju
APR gasi sporne firme
Dvadeset hiljada novih privrednih subjekata
Elektronska registracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *