Tablet za pedeset dolara

(Last Updated On: )

Američki gigant za internet trgovinu Amazon uvodi novu seriju jeftinih tableta. Najjeftiniji model sa ekranom od sedam inča sada će biti lakši i tanji, dok je za model od osam inča spuštena cena za deset dolara.

Amazonov najjednostavniji tablet Fajer (Fire) sada se zove Fire 7. Proizvodjač pored lakšeg i tanjeg modela, takodje obećava dodatni sat trajanja baterije, na ukupno osam sati, ekran sa većim kontrastom i oštrijim tekstom, uz nepromenjenu cenu od 50 dolara.

Model Fajer HD 8 sada košta 80 dolara, umesto ranijih 90, uz uglavnom iste karakteristike.

Amazon je pronašao mesto na tržištu tableta sa jeftinijim modelima, dok se Epl, Samsung i Majkrosoft takmiče za profesionalne kupce sa tehnički savršenijim uredjajima.

Oba Amazonova modela imaju instaliranu novu glasovnu asistenkinju Aleksu, preko koje korisnici mogu da kontrolišu svetla i kućne aparate, da traže vesti ili viceve ili provere kakvo je vreme.

Amazon takodje nudi dečju verziju tableta od osam inča za 130 dolara. Taj model ima čvršći omot i besplatne zamene tokom dve godine. Ranije je dečija verzija tableta bila dostupna samo za model od sedam inča po ceni od 100 dolara.

Amazon je počeo da prima porudžbine, a slanje novih tableta na adrese kupaca počinje 7. juna.

Izvor: Beta