Srpski privrednici u Emiratima

(Last Updated On: )

Prvi srpski ekonomsko-investicioni forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održava se od 25. do 30. januara, uz učešće više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih samouprava iz Srbije.

Na forumu će biti predstavljeni privredni, turistički, obrazovni i investicioni potencijali Srbije. Istovremeno, članovi srpske delegacije biće u prilici da se upoznaju sa tržištem u Emiratima, potrebama, načinima funkcionisanja, poslovnim običajima… Planirani su i kontakti koji će povezati  srpske univerzitete sa univerzitetima u UAE. Susreti da domaćinima organizuju se u pet emirata – Abu Dabiju, Dubaiju, Fudžairi, Ras el Kajmi i Šardži.

Abu_Dhabi

Organizatori Prvog srpskog ekonomsko-investicionog foruma su Ambasada Srbije u Abu Dabiju i novoosnovani Srpski poslovni savet u UAE, čiji je zadatak pružanje informacija i podrške srpskim kompanijama i pojedincima u kontaktima sa partnerima iz Emirata. Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija privrednih komora Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U srpskoj delegaciji su…

U skladu sa potrebama tržišta Emirata, na Prvom srpskom ekonomsko-investicionom forumu su, između ostalih, predstavnici kompanije Jasmil iz Arilja, firmi Dima Company i Bexel Consulting iz Beograda, Peštana iz Aranđelovca, IT kompanije FSD iz Novog Sada… U Emiratima će se predstaviti firma Agroprodukt Šinković iz Bečeja i Vojvodina metal klaster iz Temerina koji okuplja 120 preduzeća iz cele Srbije… U srpskoj delegaciji su i predstavnici Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat, Fonda za podršku investicija u Vojvodini, grada Novog Sada, Inđije…