Srbija Rocks

(Last Updated On: August 4, 2016)

Beogradski i srpski rokeri poznati su kao začetnici originalnih ideja i načina rešavanja problema na koje društvo okleva da odgovori. Tako je, ovoga puta, pokrenuta inicijativa za izmeštanje kvalitetnih besplatnih koncerata iz prestonice u druge, manje gradove Srbije.

Prva u nizu “Srbija Rocks” manifestacija biće održana 20. avgusta na stadionu “Taš” u Aleksincu, najavili su organizatori “Vračar Rocks” festivala.

srbija rocks

U Beogradu živi 20 posto stanovništva Srbije, ali se u njemu dešava dve trećine svih kulturnih manifestacija, pa su organzatori “Vračar Rocks” festivala koji se već pet godina odigrava u srcu srpske prestonice, odlučili da ovim brojkama “pomrse račune” i da počnu da sprovode decentralizaciju kulture.

Poslednjih godinu dana istražiivali su potrebe mladih ljudi van prestonice i ustanovili su da je publika izvan Beograda željna da čuje i uživo vidi bendove aktuelne na domaćoj muzičkoj sceni, a koji ne spadaju u “mejnstrim”, koji se već godinama različito upakovan plasira na svim manifestacijama u zemlji.

Zato se “Vračar Rocks” karavan ovog leta izmešta iz Beograda i postaje “Srbija Rocks”.

Na prvom u nizu koncerata na otvorenom, 20. avgusta u Aleksincu nastupiće Marčelo, “Ničim izazvan”, “Samostalni referenti”, a lokalna podrška biće “Novembar”, “Balkan Revival” i “Trandže”.

Ulaz na ovu, kao i na druge manifestacije u okviru “Srbija Rocks”-a, o kojima će publika biti nakandno obaveštena, besplatan je.

Izvor: Tanjug