Sindikat Sloga: Na udaru stari i socijalno ugroženi

(Last Updated On: )

Sindikat Sloga ocenio je danas da ukoliko minimalna cena rada ne bude drastično povećana i ukoliko plate i penzije ne budu usklađivane više puta godišnje u skladu sa inflacijom, Srbiju očekuje “ozbiljan socijalni bunt”.

“Pompezne najave povećanja penzija u oktobru, najkasnije u novembru, a drugo u januaru naredne godine je opasno i krajnje neodgovorno igranje sa sudbinama i živcima najstarijih i najsiromašnijih građana Srbije. Slično je i sa igrokazom oko minimalca od nekih 40.000 dinara koju vlast svaki dan preko svojih medija plasira kao ogromno dostignuće njihove umešnosti vođenja ekonomske politike i uspeha na kome nam zavide zemlje u okruženju, što je potpuna obmana i laž epskih razmera”, navodi se u saopštenju.

Sindikat je ocenio da je život u zemlji sa mesečnom dvocifrenom inflacijom postao neizdrživ i da će naredne zime najviše patiti i stradati stari i socijalno ugroženi, posebno porodice koje žive od minimalne cene rada i oni koji još nisu nabavili ogrev.

“Dodatni haos stvaraju svakodnevne izjave predsednika i njegovih saradnika o štednji struje i nerealnoj ceni nafte koja je inflatorni pogon, ozbiljno postavljaju pitanje njihove uloge ili namere u stvaranju haotičnog stanja i širenju straha i panike među građanima. Elektroprivredu Srbije nisu uništili građani već nestručni kadrovi vlasti koji se umesto odgovornosti nagrađuju drugim i boljim pozicijama a od siromašnog naroda traži da štedi i pokriva njihovu odgovornost i pljačku”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta