Sajamski popusti i posle sajma

(Last Updated On: )

Većina turističkih agencija produžila je sajamske popuste do kraja ove nedelje, pa imate još par dana da proverite šta se nudi i donesete odluku.

Ovogodišnji Sajam turizma je, podsećamo, održan od 24. do 27. marta, na Beogradskom sajmu.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma „Između planina i mora“ najbolje je ispratio trend ljubitelja putovanja koji pokazuje da je, pored tradicionalno aktuelnih morskih destinacija, turizam poslednjih godina upotpunjen željom ljudi da uživaju i u planinskom turizmu, prirodi, čistom vazduhu i brojnim kulturnim, gastronomskim i aktivnim turama. Uz ekskluzivne sajamske cene, first minute ponude i pakete sa mnoštvom pogodnosti, na sajmu su se promovisale najrazličitije mogućnosti izbora: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikendi na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Sajmu turizma prisustvovalo je preko 400 učesnika iz više od 25 zemalja širom svetaGrčkaTurskaCrna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i HercegovinaBugarskaSeverna MakedonijaRumunijaMađarska, Slovačka, a pojedinačno su nastupili izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Po prvi put ove godine posetiocima su ekskluzivno predstavljene četiri nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija, bajkoviti MaldiviDemokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi, kao i Angola, izvrsna destinacija za ljubitelje dugih peščanih plaža.

Pored izuzetnih učesnika i gostiju iz celog sveta, preko 40 domaćih tur-operatora učestvovalo je na Sajmu turizma, a sajam je posetilo više od 32 hiljade ljudi.