Sajam nautike, lova i ribolova

(Last Updated On: )

“Isplovi, zabaci, ulovi” – moto je pod kojim se do nedelje 3. aprila na Beogradskom sajmu održava 38. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova.

Plovila svih vrsta (jahte, gliseri, jedrilice, čamci), brodski i vanbrodski motori, nautička oprema, oprema za lov i ribolov, kamp i outdoor oprema, oprema za sportove na vodi, škole jedrenja, čarteri, nautički turizam… glavne su teme koje svake godine u proleće privlače veliki broj posetilaca na ovu manifestaciju.

Na štandovima nautike prisutno je više od 80 izlagača iz zemlje i sveta, sa oko 100 eksponata. Plovila imaju cene od 500 pa sve do 150.000 evra i ljubitelji čamaca, kajaka i kvalitetne opreme zaista imaju veliki izbor. Da se čamci ne samo gledaju, već i kupuju, primer je luksuzni gumenjak od četiri metra sa motorom od 50 „konja”. Porodica iz Bosne ga je pazarila za 24.000 evra.

ribolov

Na štandovima za lov i ribolov rezervisana je najskuplja puška na sajmu „brauning” po ceni od 1.180.000 dinara. Na sajmu je velika ponuda opreme za lov, garderobe poznatih svetskih proizvođača, a jedan prosečan komplet košta  od 100 do 300 evra.

Štapovi za sportski ribolov staju od 700 dinara pa sve do 300 evra, koliko je grafitni štap od osam metara firme „Balcer”.

Sajam je otvoren od 10 do 19 časova u Hali 4

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, dok se parking plaća 100 dinara po započetom satu. Uz svaku kupljenu kartu posetioci će dobiti vaučer Jahting kluba „Kej” za besplatno krstarenje Dunavom i Savom.

Izvor: Politika