Povratak džins pantalona

(Last Updated On: )

Moda “skini” pantalona, uskih pantalona sa dosta elastina, posle dvadesetak godina, definitivno je prošla. Navikli smo da na ulicama viđamo “skini” pantalone koje imitiraju džins. One su zaista napravljene od neke vrste teksas-platna ali, poslušajte starije generacije, to ipak nije džins.

U pravom džinsu dominantna vlakna su od pamuka. Pantalone treba da deluju pomalo grubo, klasično, “kaubojski”, sportski… a da se istovremeno kombinuju podjednako dobro sa drugim odevnim predmetima, u gotovo svim prilikama.

Prošla je i moda pantalona koje podsećaju na trenerku, u svim varijantama.

Vraćamo se, dakle, džinsu i koristimo prednosti prelaznog perioda u kojem se može poneti sve što se u ovu kategoriju uklapa.

Farmerice 90-ih sa ravnim nogavicama najpre mogu da budu izbor, čak i za radno mesto. Dužina je takva da je obuća otkrivena, ili delimično pokrivena.

Sledi džins sa nogavicama koje se od kolena značajno šire. Za razliku od sedamdesetih, savetuju stručnjaci, kobinujte sa njima duksericu i patike. Visoke potpetice i zvonaste nogavice deluju previše retro.

Na ulicama su se pojavile ponovo i pantalone ekstremno širokih nogavica, koje je dobro upariti tokom leta sa majicama sa printom.    

Oni nešto mlađi i smeliji, posebno dame, požurili su da pokažu da na stomaku nemaju masnih naslaga. Pantalone čiji je pojas na kukovima ponovo su u modi. U ekstremnim slučajevima pupak može i da bude otkriven.

Dozvoljene su i šire farmerice sa pocepanim kolenima, ili zakrpama od druge vrste teksas platna.

Visoki struk na pantalonama vraća se u modu. Sedamdesetih godina mladi bi morali da legnu na krevet kako bi zakopčali rajsferšlus na baš ovakvim modelima, i krenuli u diskoteku.

Pogledajte fotografje i klipove, konsultujte starije, pretražite ormare…  

Ali ako želite, zaista, “prave farmerke”, proguglajte “Lewi’s 505” i videćete šta je klasičan džins.