Počinje vakcinacija bez zakazivanja

(Last Updated On: April 7, 2021)

U svim gradovima i opštinama u Srbiji građani će bez prethodne prijave moći da se vakcinišu protiv virusa korona, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da se očekuje da od četvrtka budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

Đerlek je rekao za Tanjug da je na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja i kabineta premijerke Ane Brnabić dogovorena nova strategija imunizacije i da je odlučeno da se vakcinacija bez prethodne prijave omogući u svim mestima u Srbiji, a ne u 50 gradova, kako je prvobitno najavljeno. 

Odlučili smo da se ne pravi razlika među gradovima i da se punktovi za vakcinaciju bez prijave otvore u svim mestima gde postoji interesovanje za to“, rekao je Đerlek koji je na čelu Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv kovida19. On je naglasio da će se paralelno sprovoditi i imunizacija građana koji se prijave preko portala eUprava ili aplikacije Viber.

Oni koji se prijave, moći da odaberu vakcinu, a pokušaćemo da i za nezakazane građane obezbedimo sve vakcine, ali zavisi da li će biti dovoljno onih vakcina za koje se opredele“, rekao je Đerlek. Kako kaže, otvaranje punktova organizovaće zavodi za javno zdravlje u saradnji sa lokalnim samoupravama. 

Vakcinacija bez prijave već se sprovodi u 11 gradova, a Đerlek kaže da je to dalo odlične rezultate i da je vakcinisano između 60.000 i 70.000 građana.

Izvor: Tanjug / Radio 021