Počinje 40. Sajam turizma

(Last Updated On: February 21, 2018)

Sajam turizma održava se od 22. do 25. februara, a u hali broj 4 Beogradskog sajma, na štandu Turističke organizacije Srbije predstaviće se i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, JP “Skijališta Srbije”, kao i Etnografski muzej u Beogradu, navodi se u saopštenju TOS-a.

U okviru svojih aktivnosti, TOS će ove godine predstaviti nove brošure: “Aktivan odmor sa akcentom na ture pešačenja i biciklizma”, kao i brošuru “Rusko nasleđe u Srbiji”.

Etnografski muzej u Beogradu prezentovaće “Slavu” i “Kolo” o čijem značaju govori podatak da se nalaze na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Na štandu TOS-a predviđen je niz prezentacija turističke ponude, prikazivanje tri spota iz kampanje na Travel channel-u koja je u toku na globalnom nivou, kao i video i digital kampanje koja je emitovana na svetskoj TV mreži BBC pod sloganom “Serbia – the place to be”.

TOS će predstaviti animacije, kako za posetioce tako i za poslovne partnere, među kojima je interaktivna aplikacija “Vidi Srbiju…na klik do savršenog odmora”, koja nudi mogućnost da pritiskom na “touch screen” posetioci na karti Srbije vide destinacije za koje su zainteresovani i o njima se informišu.

Ove godine, TOS nudi i mogućnost korišćenja najnovije tehnologije “photo booth”, gde će posetioci imati priliku da izaberu omiljenu destinaciju, slikaju se i ponesu kući fotografiju.

Osim te dve animacije, biće organizovan i kviz znanja “Vidi Srbiju… izaberi svoju omiljenu destinaciju”, za koji će biti dodeljivane nagrade poput: šest promotivnih letova Balkan Helicopters kompanijom iznad Beograda, Novog Sada, Zlatibora, Mokre gore; šestodnevni ski pas za ovu ski sezonu JP ,”Skijališta Srbije”, ulaznice za Etnografski muzej; karte za obilazak Avalskog tornja, kao i mnoge druge nagrade.

U okviru Sajma u Beogradu, TOS organizuje 14. Sajam suvenira pod nazivom “Vidi Srbiju”, u sklopu kojeg će na 30 izložbenih pultova posetioci moći da vide suvenire i proizvode iz svih delova Srbije.

U Srbiji je boravilo ukupno 3,08 miliona turista prošle godine, što je za 12 odsto više nego 2016. godine, od čega je domaćih turista bilo 1,58 miliona ili 51 odsto ukupnog broja gostiju, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Izvor: Mondo / Tanjug