Pesticidi u kašicama Juvitana

(Last Updated On: November 16, 2016)

Afera Juvitana se nastavlja. Ministarstvo zdravlja dodalo je još tri kašice na spisak proizvoda u kojima je pronađen nedozvoljen nivo pesticida, pa je za ukupno 18 proizvoda – voćnih kašica i sokova (za sada) dat nalog za povlačenje iz prodavnica.

juvitana

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije počela je kontrolu povlačenja iz prodaje spornih proizvoda Juvitane, izjavio je pomoćnik ministra zadužen za inspekcijske poslove Zoran Panajotović.

Podsećamo, Ministarstvo zdravlja je pre nekoliko dana objavilo da je još osam proizvoda Juvitane, iz fabrike u Inđiji, zdravstveno neispravno, jer je u njima nađen veći broj pesticida, a pre toga, isto ministarstvo je 8. novembra objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana kašica za decu koje bi mogle biti rizične po zdravlje jer u njima ima presticida.

Fabrika dečje hrane Juvitana u Inđiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo navodi se da, ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji biće trajno zatvorena.

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečije hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde na tržištu budu obezbeđene zdravstveno ispravne sirovine.

Izvor: Beta