O srpskim programerima

(Last Updated On: September 15, 2016)

Beograd postaje popularno sedište inovativnih tehnoloških kompanija koje ovde pronalaze vrsne programere sa evropskim mentalitetom, izvrsnim znanjem engleskog jezika i sjajnim smislom za humor, navodi američki “Hafington post”.

Ovaj list svrstao je Srbiju među pet svetskih zemalja koje nude najkvalitetnije kadrove za pokretanje visokotehnološkog poslovanja, a u tekstu koji potpisuje autorka Milena Milićević ističe se da je naša zemlja samo u 2015. godini “izvezla” softverske usluge u visini od 678,3 miliona evra.

kompjuter

Kako se procenjuje, 30.000 programera u Srbiji bi odmah moglo da počne da radi za platu dvostruko veću od državnog proseka, navodi se u tekstu.

Imajući u vidu da preduzetnički sistem nastavlja da se razvija kroz formalno i neformalno obrazovanje, u budućnosti bi trebalo očekivati još uspešnih preduzeća osnovanih u Srbiji, zaključuje “Hafington post”.

U tekstu pod naslovom “Pet zemalja u kojima možete da osnujete tehnološke kompanije i diviti se umetnosti”, pored Srbije se navode Švajcarska, Singapur, Holandija i zemlje Karipskog regiona.

Izvot: Tanjug