Novi beogradski festival

(Last Updated On: )

Direktori Egzit (Exit) festivala i kompanije “Knjaz Miloš” Dušan Kovačević i Miloš Stojisavljević potpisali su sinoć u Novom Sadu novi četvorogodišnji ugovor o saradnji, čime je u Egzitovu porodicu dodat još jedan novi festival pod imenom “No Sleep”.

Festival će biti najverovatnije u novembru, i biće to prva Egzitova manifestacija, od sadašnjih četiri u glavnom gradu Srbije Beogradu, najavio je Kovačević na konferenciji za novinare.

Saradnja Egzita i kompanije “Knjaz Miloš” počela je 2015. godine, rekao je on i dodao da je ona doživela vrhunac prošle godine pred 20.000 posetilaca, kada je na “nultom” danu festivala lansiran “No Sleep” koncept.

“Knjaz Miloš je imao razumevanja za ideju i koncept platforme za andergraund elektonsku muziku. Imamo Guarana No Sleep binu, koju su svetski mediji prepoznali kao dragulj Egzita, a na njoj su učestvovali neki od najpoznatijih svetskih klubova. No Sleep započinje samostalni život”, rekao je Kovačević.

Obožavaoci elektronske muzike imaće priliku da na novom festivalu posete i prateću konferenciju, a kako je Kovačević dodao, više detalja biće objavljeno tokom sledeće nedelje, kada bude završen ovogodišnji Egzit.

“Stiže nam i podrška domaće elektronske scene i di-džejeva. Želimo da Beograd i Srbija budu centar kvalitetne elektronske muzike”, poručio je on.

Direktor “Knjaz Miloša” rekao je da je zadovoljan saradnjom kompanije i Egzita tokom prethodne četiri godine.

“Postigli smo dobru hemiju i želimo da produžimo ugovor sa festivalom”, rekao je Stojisavljević.

On je podsetio i da je kompanija lansirala novo enegretsko piće koje nosi isto ime kao i novi festival “No Sleep Awakened by Guarana”.

“Radujemo se novom obliku saradnje, i hvala organizatorima, ne samo na ove dosadašnje četiri, već i za gotovo 20 godina kako planiramo svoje godišnje odmore prema tome kada se održava Egzit”, rekao je Stoisavljević.

No Sleep festival biće najverovatnije održavan u novembru i planira se da bude jedan od najznačajnijih “indoor festivala”.

Izvor: Beta