Nova Sika investicija u Srbiji

(Last Updated On: July 23, 2019)

U saopšteju za medije koje je danas upućeno iz švajcarske kompanije Sika najavljuje se proširenje poslovanja u jugoistočnoj Evropi, konkretno, u Srbiji, u postojećem kompleksu u Šimanovcima. Predviđena je dogradnja fabrike, povećenje kapaciteta i izgradnja skladišta za sirovine i gotove proizvode. Fabrika u Šimanovcima, kako se navodi, kontinuirano raste poslednjih godina, kako bi izašla u susret povećanoj tražnji uslovljenoj velikim građevinskim projektima u Srbiji i regionu.

Visokokvalitetni gotov malter iz Sike distribuira se u zemlji preko trgovaca sa kojima sarađuju građevinari, a ultra moderna Sika u Šimanovcima služi i kao centralni hab za nacionalna zastupništva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Bugarskoj.

Ivo Šedler, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu kaže da će investicija ojačati poziciju Sike u Srbiji i regionu i održati poslovanje na visokom nivou.

Podsećamo, Sika je svetski poznato ime – hemijski gigant i lider u razvoju i proizvodnji materijala za lepljenje, vezivanje, zaptivanje, zaštitu… u građevinarstvu i industriji motornih vozila. Sika ima predstavništva u 101 državi i više od 200 proizvodnih postrojenja. Sa preko 20 hiljada radnika Sika je u 2018. godini ostvarila promet u vrednosti od 7,09 milijardi švajcarskih franaka.

Sika je osnovana u Švajcarskoj davne 1910. godine. U Srbiji posluje od 2002, a nedavno je (u aprilu 2019. godine) proglašena za naj-brend Srbije, odnosno dobitnika priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koje se, između ostalog, dodeljuje i za društveno odgovorno ponašanje.

Foto: Facebook / Sika