Marbo za studente poljoprivrednih fakulteta

(Last Updated On: )

Treću godinu zaredom, kompanija Marbo Product organizuje besplatan program predavanja sa željom da doprinese razvoju nove generacije mladih stručnjaka. Program je namenjen studentima završnih godina poljoprivrednih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Polaznici će imati priliku da slušaju predavanja eksperata iz kompanije Marbo Product, da dobiju diplomu Chipsy Agro Akademije, a najbolji kandidati biće u prilici da steknu i praktična znanja u vodećoj regionalnoj kompaniji u kategoriji slanih grickalica.

Chipsy Agro Akademija će se ove godine prvi put održati online, a prijave se vrše putem e-mail adrese agrochipsy@agrif.bg.ac.rs!

Chipsy Agro Akademija je projekat pokrenut sa ciljem da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje čipsa brenda Chipsy, kao i u cilju stvaranja nove generacije poljoprivrednika i podrške lokalnoj proizvodnji krompira. Namenjen je studentima završnih godina Poljoprivrednih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Program je koncipiran tako da stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product prvo predstavljaju deo svoje ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, prezentuju i konkretan zadatak za studente. Rešavanjem zadatka, studenti dobijaju priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja bira stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i predstavnici poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pobednički timovi zatim imaju priliku da učestvuju u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.