Marbo za studente poljoprivrednih fakulteta

(Last Updated On: October 6, 2020)

Treću godinu zaredom, kompanija Marbo Product organizuje besplatan program predavanja sa željom da doprinese razvoju nove generacije mladih stručnjaka. Program je namenjen studentima završnih godina poljoprivrednih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Polaznici će imati priliku da slušaju predavanja eksperata iz kompanije Marbo Product, da dobiju diplomu Chipsy Agro Akademije, a najbolji kandidati biće u prilici da steknu i praktična znanja u vodećoj regionalnoj kompaniji u kategoriji slanih grickalica.

Chipsy Agro Akademija će se ove godine prvi put održati online, a prijave se vrše putem e-mail adrese agrochipsy@agrif.bg.ac.rs!

Chipsy Agro Akademija je projekat pokrenut sa ciljem da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje čipsa brenda Chipsy, kao i u cilju stvaranja nove generacije poljoprivrednika i podrške lokalnoj proizvodnji krompira. Namenjen je studentima završnih godina Poljoprivrednih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Program je koncipiran tako da stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product prvo predstavljaju deo svoje ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, prezentuju i konkretan zadatak za studente. Rešavanjem zadatka, studenti dobijaju priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja bira stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i predstavnici poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pobednički timovi zatim imaju priliku da učestvuju u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.