I kućni ljubimci na maratonu

(Last Updated On: )

28. Beogradski maraton, koji se održava 18. aprila, od ove godine je pet friendly. Kućni ljubimci i njihovi vlasnici će, kako je najavljeno, učestvovati u trci koja je na programu nakon Trke zadovoljstva, u 10.10h, a cilj je unapređenje svesti o odgovornom vlasništvu i o humanom odnosu prema životinjama.

Malu trku odgovornih vlasnika pasa najavili su gradski menadžer Goran Vesić, direktor Veterinarske ustanove Veterina Beograd Budimir Grubić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda. Poruka glasi – Dobrodošli su svi odgovorni vlasnici sa ljubimcima koji su čipovani i vakcinisani.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić pozvao je sve vlasnike ljubimaca da na start donesu hranu, koja će biti donirana psima koji nemaju vlasnike.

Vlasnici sa svojim psima neće, naravno, morati da trče – dovoljno je da stazom prošetaju. Pas mora da bude čipovan, vakcinisan protiv besnila, da bude na povodniku i da nosi korpu ukoliko pripada rasi za koju je to po zakonu obavezno. Veterinari Veterinarske ustanove “Veterina Beograd” pre početka trke proveriće čipove i pasoše svih pasa učesnika.

Mesto okupljanja vlasnika s psima biće vidno obeleženo u predstartnoj zoni u blizini Skupštine grada Beograda.