Letnja avantura: Putovanje sa decom bez stresa

auto sedište
(Last Updated On: )

Stiže nam leto a sa njim i vaš zasluženi odmor koji možete provesti negde na planini, moru, jezeru što dalje od kuće i svakodnevice. Ako putujete sa decom, putovanje do vašeg željenog odredišta morate dobro da isplanirate i da se pripremite.

Vožnja automobila sa malim detetom može biti neugodna ako se dete unervozi i ako mu je neprijatno u sedištu. Zato ako već nemate, odaberite neko iz velikog izbora kvalitetnih auto sedišta za decu, naravno shodno vašim mogućnostima i uzrastu deteta. Ulaganje u sedište nemojte shvatiti samo kao zakonsku obavezu. Udobno sedište može značiti da će dete prespavati dobar deo puta.

Naravno to nije sve. Ako je putovanje dugo dete može postati frustrirano tako da na vreme pripremite neke zabavne igre koje će detetu biti interesantne, neku novu igračku koja će mu okupirati pažnju neko vreme i putovanje se neće odužiti.

Grisine, krekeri, keks, voće mogu biti spas tokom putovanja. Grickalice mogu zaokupiti pažnju vašeg mališana. Ipak vodite računa da to bude hrana koja nije previše slatka, kremasta, masna ili začinjena kako biste izbegli mučninu tokom puta. Obavezno imajte dovoljno vode da dete utoli žeđ.
Deca vole da istražuju, radoznala su a to možete iskoristiti da vaše putovanje bude prilika da dete nauči nešto novo. Pričajte o kraju kroz koji prolazite, komentarišite scene i detalje koje ste tokom putovanja primetili.

Češće pravite pauze i ukoliko je moguće potrudite se da budu na pumpama ili restoranima koji imaju igrališta za decu. Ako pravite duže pauze nemojte zaboraviti da spakujete kolica za bebe ili dečija kolica u zavisnosti od uzrasta vašeg mališana jer i vama treba odmor pogotovo ako ste vozač.

I za kraj najvažnije! Psihički se pripremite za putovanje. Budite smireni, opušteni, pozitivni i spremni da malo više popustite ćudima vašeg deteta.