Još par dana za prijave na Tech the Bank konkurs

(Last Updated On: April 27, 2022)

Banca Intesa pokreće Tech the Bank konkurs i nagrađuje najkreativnija digitalna

rešenja

Beograd, 15. mart 2022. – Banca Intesa, članica grupe Intesa Sanpaolo u saradnji sa partnerom projekta kompanijom Visa pokrenula je konkurs pod nazivom „Tech the bank“ sa željom da doprinese razvoju digitalne zajednice u našoj zemlji i da nagradi i primeni najbolja inovativna rešenja u oblasti digitalnog bankarstva.

„U procesu preoblikovanja bankarskog sektora tehnološkim inovacijama, svaki učesnik mora doneti odluku da li će biti onaj koji predvodi promene ili ih samo prati. Živimo u vremenu digitalnih transformacija koje svakodnevno pred nas postavljaju nove izazove i utiču na redefinisanje očekivanja. Sama činjenica da se samo preko digitalne platforme Banca Intesa mesečno obavi preko 1.800.000 transakcija oslikava potpuni zaokret u navikama klijenata. Banca Intesa Tech the Bank konkurs namenjen je svima koji misle „van okvira“, koji imaju veštine, znanja, kreativnost i koji mogu da uz podršku banke svojim iskustvima i rešenjima direktno utiču na izdizanje korisničkog iskustva na viši nivo, a samim tim i uspostavljanje banke novog doba“, rekao je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i član žirija prilikom pokretanja konkursa.

“Banca Intesa i Visa već dugi niz godina uspešno razvijaju digitalna plaćanja i finansijske usluge. U ovom trenutku, pružajući podršku partneru, želimo da damo dodatnu vrednost i da zajedno afirmišemo lokalnu IT zajednicu. Globalna pandemija je evidentno ubrzala rast ulaganja u platnu infrastrukturu, kao i potrebu za novim, digitalnim rešenjima. I mi smo, vrlo posvećeni da taj trend jačamo i u Srbiji. Visa je globalna mreža koja svakodnevno povezuje milione ljudi putem elektronskog plaćanja, pa smo i kroz ovaj projekat želeli da se povežemo sa velikim brojem inovatora – onih koji podržavaju razvoj finansijskog sektora i odgovaraju na nove potrebe klijenata. Na kraju, želeo bih da se zahvalim na pozivu i da kažem da mi je čast što ću biti član žirija ovogodišnjeg Tech the Bank konkursa” izjavio je Vladimir Đorđević, generalni director kompanije Visa u Srbiji.

Nagradni konkurs Banca Intesa Tech the Bank će se odvijati u dve faze – prva je otvorena od 15. marta do 29. aprila 2022. godine. Nakon toga žiri će evaluirati ideje na osnovu petominutnog videa u okviru kojeg učesnici treba da predstave sve tražene aspekte svoje ideje kako bi adekvatno odgovorili na zadatak konkursa. Najkreativnije ideje po mišljenju žirija zatim idu u drugu fazu kada će takmičari imati priliku da razrade svoja rešenja do nivoa biznis plana I zatim ih predstave žiriju. Na osnovu prezentacije razrađene ideje, žiri će proglasiti tri pobednička rešenja koja će Banca Intesa nagraditi novčanom nagradom od 10.000 evra i studijskim putovanjem u Intesa Sanpaolo Centar za inovacije u Torinu ili Tel Avivu, uz mogućnost da se nagrađeno rešenje u saradnji sa bankom dalje razvija u konkretni proizvod/aplikaciju, u skladu sa poslovnim planom banke.

Teme konkursa su: Bankarstvo kao servis (nove, sveže ideje gde i kako banka može da se koristi kao platna i/ili kreditna platforma u nebankarskom sektoru), Super App (nebankarske usluge i funkcionalnosti koje se mogu integrisati i iskoristiti na mobilnoj aplikaciji banke) i Pametni podaci (kako upotrebiti podatke u korist boljeg iskustva i zaokružene usluge za korisnike).

Stručni žiri Tech the Bank nagradnog konkursa čine:

Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora, Banca Intesa

Vladimir Đorđević, generalni direktor za jugoistočnu Evropu, Visa

Marko Čadež, predsednik, Privredna komora Srbije

Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka, Ringier Axel Springer d.o.o.

Prof. dr Mihailo Jovanović, direktor, Kancelarija za informacione tehnologije i e-upravu, Vlada Republike Srbije

Prof. dr Miroslav Marić, redovni profesor Matematičkog fakulteta i predsednik Društva matematičara Srbije

PROPOZICIJE KONKURSA:

Pravo na učešće na Tech the Bank konkursu imaju svi pojedinci, timovi, kompanije, start upovi, isključivo iz Srbije.

Rok za prijavu i predaju ideja u prvoj fazi je 29. april 2022. godine do kraja dana.

Učešće na konkursu može biti na jednu, dve ili sve tri teme konkursa:

1) Bankarstvo kao servis

2) Super App (dodata vrednost)

3) Pametni podaci

Sve poslate ideje do zadatog roka koje ispunjavaju pravila konkursa, biće ocenjivane od strane žirija na osnovu petominutnog videa u kojem je potrebno da učesnici predstave svoju ideju i odgovore na sve zahteve iz pravilnika konkursa. Po završetku selekcije ideja koje ulaze u uži izbor od strane žirija, učesnici koji su se plasirali u drugu fazu će dopuniti svoje predloge osnovama biznis plana i nakon toga će uživo predstaviti ideje žiriju na velikom finalu koje će se održati sredinom godine.

Tri pobednička rada biće nagrađena novčanom nagradom od po 10.000 evra, putovanjem do tri člana tima u Intesa Sanpaolo Centar za inovacije u Torinu ili Tel Avivu uz mogućnost da se pobedničko rešenje u saradnji sa bankom dalje razvija u konkretni proizvod, u skladu sa poslovnim planom banke.

Detaljne informacije o konkursu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće, svi zainteresovani mogu da nađu na zvaničnoj internet stranici www.bancaintesa.rs.

* * *

Banca Intesa ad Beograd, članica grupe , je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,36 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa neto bilansnom sumom od 6,1 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 4,4 milijarde evra i ukupnim plasmanima od 3,6 milijarde evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući jedinstvenom spoju digitalizacije poslovnih procesa i razvijene mreže od 147 ekspozitura širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja.