Još jedna gondola na Zlatiboru

(Last Updated On: May 5, 2023)

Osim izgradnje najduže panoramske gondole na svetu, zlatiborske “Gold gondole” duge 9 km koja će biti završena do kraja godine, opština Čajetina namerava da realizuje još jedan veliki infrastrukturni projekat na Zlatiboru i sagradi i drugu trasu gondole koja bi povezivala Ribničko jezero i vrh Čigote, najavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Cilj izgradnje gondole je da se rastereti Tornik, a jedan krak gondole, od medjustanice u Ribnici, preusmeri do Čigote, kako bi i taj deo Zlatibora razvio sve svoje turističke potencijale i privukao rekreativce, ljubitelje prirode i adrenalinskih sportova, tokom cele godine rekao je Stamatović

On je objasnio da će gondola od Ribnice do vrha Čigote biti duga oko 4,5 kilometara, a stručnjaci  rade na odabiru najbolje trase.

Stamatović očekuje da će u naredne dve godine opština Čajetina završiti ovaj projekat po fazama i tako kompleks Čigote staviti u funkciju i zaokružiti turističku ponudu na nivou celog Zlatibora.

Opština će, kako je dodao, planirati sredstva u budžetu za 2020. godinu za početne radove, a nada se da će uspeti da dobije novac i od Vlade Republike Srbije jer je, istakao je Stamatović, reč o opštem interesu.

Pored ovih infrastrukturnih projekata, Zlatibor je već godinama popularno turističko odredište sa mnogo smeštajnih opcija za turiste. Među njima su i Apartmani Zlatibor, koji se nalaze u samom centru ove planine i nude udoban smeštaj za sve one koji žele da uživaju u prirodnim lepotama Zlatibora i aktivnostima koje on nudi. Ovi apartmani su omiljeni među turistima zbog svog kvaliteta, usluge i blizine svih zanimljivih mesta na Zlatiboru. Stoga, ako planirate da posetite Zlatibor, Apartmani Zlatibor su odličan izbor za smeštaj

Izvor: Beta