Još 16 proizvoda sa oznakom “bolja cena”

(Last Updated On: )

Od danas će akcija „Bolja cena – cena za narod“ biće proširena za još 16 novih kategorija proizvoda i to: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun. Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom „Bolja cena“ kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

„Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. “Bolja cena” je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da zaštitimo standard građanai pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda. Napomenuo bih da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije “Bolja cena” ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a podsećam da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije”, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da će se potencijalna preprodaja proizvoda oštro sakcionisati.

Sve trgovine u Srbiji obavezne su da u ponudi imaju bar jednu vrstu brašna tip 500 po ceni od 49,99 dinara i bar jednu vrstu brašna tip 400 glatko, po ceni do 54,99 dinara, propisano je Uredbom Vlade Srbije. Trgovci neće smeti u pojedinačnoj kupovini kupcu da prodaju više od pet kilograma jedne i pet kilograma druge vrste brašna.