Imovina na Dobošu

(Last Updated On: )

Web portal “Doboš” na adresi www.dobos.rs mesto je gde se može pogledati ponuda nekretnina oduzetih vlasnicima zbog nepoštovanja obaveza iz kreditnih ili lizing ugovora, ali i zbog neplaćanja komunalnih i drugih obaveza prema javnim preduzećima.

Iako postoje i potencijalni kupci koji ne žele da ulože novac u imovinu koja se na ovaj način našla na tržištu, interesantno je pogledati cene na hiljade automobila, kuća, stanova, njiva, poslovnih prostora, nameštaja, aparata, domaćih životinja.., značajno niže od uobičajenih.

Sve navedeno na javnu prodaju daju banke, izvršitelji i sudovi, a najbrže se kupci pronalaze za nekretnine na dobrim lokacijama u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu.

dobos

Pogledajmo, ilustracije radi, neke ponude, koje je za svoje čitaoce izdvojio novosadski “Dnevnik”.

Eurobanka AD Beograd za poslovni prostor od 26 kvadrata u Inđiji traži 7.689 evra. Za njivu 1. klase i stambenu zgradu u Sremskoj Mitrovici, Procredit banka potražuje 32.058 evra. Njiva ima jedan ar i 51 kvadrat, a stambena zgrada 54 kvadratna metra i pomoćni objekat na 39 kvadrata.

Mlin sa silosima, skladištem brašna, pekarom, propratnim objektima i pokretnim stvarima u Melencima AIK banka prodaje za 415.616 evra. Za njivu prve klase i porodični kuću u Silbašu, Procredit banka traži 3.601 evro. Raiffeisen banka, na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđivanju, prodaje u Novom Sadu, na potezu Ratno ostrvo, građevinsko zemljište površine četiri hektara, 71 ar i 60 kvadratnih metara za 600.000 evra.

Za njive u Baču, Erste banka traži 14.817 evra. Unicredit banka za zemljište u Pećincima traži 2.050 evra.

Među najsvežijim ponudama je i porodična stambena zgrada s pomoćnim objektima i zemljištem u Kaću za 43.577 evra. Jemstvo za tu nekretninu je 14.525 evra. Procenjena vrednost nepokretnosti je 17.431.056,50 dinara, a na javnom nadmetanju početna cena je 30 odsto procenjene vrednosti i iznosi 5.229.316,95 dinara.

Za 7.200 evra prodaje se automobil „renault fluence authentique” iz 2011. godine. Kako se navodi, vozilo je u dobrom stanju, jedino je akumulator neispravan i postoje manja oštećenja na boji automobila.