Glasanje za Exit festivale

(Last Updated On: November 15, 2019)

Festival Egzit (EXIT) i festivali koje organizuje Egzit tim dočekuju Evropske festivalske nagrade (EFA) sa ukupno pet nominacija, a EXIT je opet nominovan za najbolji veliki festival koju je do sada osvojio dva puta, saopštili su organizatori.

Na nedavno objavljenoj listi nominovanih muzičkih festivala, Egzit se ponovo našao u kategoriji “Najbolji veliki festival”, i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine.

Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji, a pobednici će biti proglašeni 15. januara 2020. godine.

Medju nominovanim festivalima za nagrade našli su se i drugi Egzitovi festivali, pa su tako Istarski Sea Star festival i budvanski Sea Dance festival u trci za istu nagradu – “Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno”, dok se nedavno završeni beogradski No Sleep Festival našao u čak dve kategorije – “Najbolji novi festival” i “Najbolji festival do 10.000 posetilaca dnevno”.

Pored toga što je Egzit “festivalskog Oskara” osvojio za izdanja iz 2017. i 2013. godine, i Sea Dance je 2014. poneo kući titulu za koju je i ovaj put nominovan.

No Sleep festival, koji je završen prethodnog vikenda u Beogradu, već je izgradio zavidnu reputaciju na evropskoj muzičkoj sceni, jer se svojom nominacijom našao medju odabranih pet najboljih novih festivala.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra, a glasa se na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, europeanfestivalawards.org.

Počinje prodaja karata za Exit 2020

Egzit festival biće održan od 9. do 12. jula, a zbog 20. rodjendana biće u centru pažnje svetske muzičke javnosti.

Uskoro će biti objavljena prva imena koja će nastupati, a zakazan je i start prodaje ulaznica za petak, 22. novembar, tačno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon ceni od 5.990 dinara.

Izvor: Beta