Fondacija Novak Đoković i Henkel rekonstruisali vrtić u Svilajncu

Jelena Djokovic vrtic Svilajnac
(Last Updated On: October 7, 2019)

Poznati brend kompanije Henkel Srbija, Ceresit, podržao je rekonstrukciju vrtića „Čarolija“ u Svilajncu, koji je u ponedeljak zvanično otvorila globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković. U okviru društveno odgovornog projekta, rekonstruisane su tri radne sobe i zajednički prostor na prvom spratu zgrade, čime je omogućeno otvaranje tri nove grupe za decu predškolskog uzrasta.

Tom prilikom, senior brend menadžer Ceresita Ivana Životić, istakla je: „Veoma smo srećni  što smo, zajedno sa ostalim partnerima na ovom projektu, pomogli da se napravi ovaj prelepi vrtić u kome će mališani učiti i uživati u svakodnevnoj igri sa svojim vršnjacima. Veoma cenimo nastojanje Fondacije Novak Đoković da se deci u periodu ranog razvoja obezbede najbolji mogući uslovi, koji će podsticajno uticati na razvoj ličnosti i dati im neophodan podstrek i samopouzdanje da ostvare svoje snove“.

„Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje je misija Fondacije Novak Đoković i ono ka čemu konstantno težimo. Sa PU „Dečja radost” i opštinom Svilajnac sarađujemo još od 2014. godine, kada smo rekonstruisali i adaptirali predškolsku ustanovu nakon poplava i zadovoljstvo je vratiti se nazad ovako lepim povodom. Septembar uvek vezujemo za velike početke, a proširivanje kapaciteta postojećeg vrtića je ohrabrujući početak za decu koja će ovde moći da uče, druže se i dobiju pravu podršku“, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Pored građevinskih radova i rekonstrukcije prostora, za opremanje vrtića „Čarolija” obezbeđen je i novi nameštaj, didaktika, igračke, knjige i sva prateća audio oprema kako bi boravak dece bio što kvalitetniji.

„Veoma sam ponosna što imam tu čast da novu radnu godinu započnemo u novim prostorijama, pri čemu veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji Novak Đoković i našem osnivaču, Opštini Svilajnac. Dobili smo veoma kvalitetne uslove za boravak dece, sa prostorijama koje su opremljene u skladu sa njihovim uzrastom i potrebnim didaktičko-igrovnim materijalom za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada koji prati pripremni predškolski program. Kako je i rani razvoj jedan od najbitnijih procesa odrastanja, deca će uživati u podsticajnom okruženju, pri čemu će moći da iskažu svoj razvojni potencijal, u prostoru u kom će učiti i sticati nova saznanja kroz igru“, istakla je Danijela Cuknić, direktorka PU „Dečja radost”.

Zahvaljujući pomenutom projektu, kapacitet vrtića je proširen za 75 dodatnih mesta, a obezbeđeni su kvalitetni uslovi za razvoj i odrastanje mališana. Kompanija Henkel će i u budućnosti nastaviti da ulaže u zajednicu u kojoj posluje sa ciljem da obezbedi bolje uslove za život.