Dobre vesti za Niš

(Last Updated On: April 15, 2018)

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će u tom gradu do kraja leta biti završene četiri fabrike – IMI, Cumtobel, Leoni i Džonson elektrik. Kako je istakao, u njima će biti zaposleno sedam hiljada radnika.

“Među novozaposlenima biće nikada veći procenat inženjera i visokoobrazovanih ljudi”, rekao je Bulatović prilikom obilaska radne zone “Lozni kalem” na ulazu u Nišku Banju.

Prema njegovim rečima, grad Niš trenutno u radnim zonama nudi investitorima 70 hektara zemljišta.

“U radnoj zoni ‘Lozni kalem’ investitorima je na raspolaganju 25 hektara komunalno opremljenog zemljišta, u radnoj zoni ‘Vinogradarski institut’ na raspolaganju im je 20 hektara i još toliko u radnoj zoni u Međurovu”, izjavio je Bulatović.

On je podsetio da su u proteklih nešto više od šest meseci država i grad uložili 230 miliona dinara kako bi komunalno opremili radnu zonu “Lozni kalem”.

“Obezbeđena je struja, voda i gas, izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža. Pri kraju su radovi na sedam saobraćajnica dužine tri kilometra”.

Prema Bulatovićevim rečima, 25 hektara zemljišta na “Loznom kalemu” namenjeno je za gradnju novih hotela, spa i velnes centara i svih drugih sadržaja koji mogu da pomognu razvoj turizma u Niškoj Banji.

On je kazao da će uskoro biti objavljen javni poziv za izgradnju akva parka na toj lokaciji, a izgradnja zavisi od toga da li će biti zainteresovanih investitora.

Izvor: Beta