Bez testa u četiri zemlje

Gradjani Srbije u ovom trenutku bez negativnog rezultata testa na korona virus (PCR) mogu putovati u Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, odgovorio je Udruženju novinara Srbije (UNS) Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA.

“U ovom trenutku gradjani Srbije mogu bez PCR testova i shodno odlukama državnih organa Republike Srbije putovati u Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, dok su granice otvorene i prema Severnoj Makedoniji”, naveo je Seničić.

Kroz Severnu Makedoniju je moguć tranzit. Seničić je rekao da, po svedočenju nekih od putnika, nisu im traženi negativni rezultati testa na korona virus za prolazak kroz ovu zemlju.

Granice zemlje Evropske unije ostaju zatvorene za većinu putnika iz Srbije do 15. juna i u ove zemlje se može putovati pod posebnim uslovima.

“Oni koji imaju radnu ili boravišnu vizu mogu putovati u zemlje EU, ali neke zemlje traže negativne rezultate PCR testa, dok je u drugima obavezan karantin”, rekao je Seničić i naglasio da je zato neophodno pre polaska na put informisati se o uslovima.

YUTA očekuje da će već od 1. juna putovanje u okolne zemlje biti jednostavnije za državljane Srbije.

Izvor: Beta

Tekstovi na sličnu temu
Fajzer u novoj fazi testiranja leka protiv kovida-19
Mere ostaju na snazi
Opuštanje tek posle druge doze
Rad škola bez izmena
Rad kafića do 23 sata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *