Željko Ožegović, kandidat LDP za gradonačelnika

– Administracija postoji da bi građanima ovog grada olakšala, a ne otežala život. Obaveza onih koji vode grad je da naprave gradske službe koje rade da bi zaradile svoju platu, a ne birokratiju koja otežava život građana i primorava ih da prolaze kroz besmislene procedure pred šalterima moleći činovnike da rade ono za šta su plaćeni. Iz godine u godinu ima sve više ljudi koji rade u gradskoj administraciji, a rezultati toga su poražavajući, jer građani sve teže rešavaju svoje probleme – rekao je kandidat Liberalno demokratske partije za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović. On je u nastavku kampanje za izbore u Beogradu posetio opštinu Zvezdara, koja je od dolaska LDP-a na njeno čelo postala najefikasnija administracija u gradu.

Ožegović je tom prilikom naglasio da u gradskoj upravi, na čijem čelu će on biti, neće biti ni jednog neradnika i partijskog uhlebljenika koji će parazitirati na leđima Beograđana.

– Administracija nikada više ne sme da bude sama sebi cilj, a zaposlenje u okviru nje obećana nagrada za stranačke poslušnike. Svi kandidati danas o tome ćute, jer su već pripremili svoju vojsku kojoj glas 16. marta plaćaju obećanim radnim mestom. Ja to neću dozvoliti. Ako se već svaki dan gađaju ciframa zaduženosti Beograda, ako su već toliko zabrinuti nad sudbinom dva miliona Beograđana, neka danas kažu istinu – preglomazna i nesposobna administracija je najskuplja cena njihove politike.

– Svi znaju kako je Novi Beograd funkcionisao do 2008. godine kada sam ja bio predsednik opštine. Stvorio sam sistem sposoban da brzo i efikasno odgovori na svaki zahtev bez obzira da li se radi o građanima ili poslovnom svetu. To je bio najznačajniji podsticaj otvaranju radnih mesta i ubrzanoj urbanizaciji. To je model koji ću primeniti na ceo grad – zaključio je kandidat LDP-a za gradonačelnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *