Vlasnica modne kuće Luna jedina dama među finalistima EY Preduzetnik godine

Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young sinoć je po drugi put u Srbiji dodelila nagradu za preduzetnika godine. Jedina dama među šest finalista bila je Biljana Jovanović vlasnica modne kuće “Luna” iz Požarevca, a nagradu je poneo Rade Ljubojević, vlasnik preduzeća “Sirogojno Company”.

Posle više od dve decenije rada, Modna kuća Luna zasluženo je ušla u finale ovog prestižnog priznanja. Nastala 1990. godine u Požarevcu, danas broji preko 160 stalno zaposlenih i isto toliko spoljnih saradnika. Osim sopstvenog lanca maloprodajnih objekata i proizvodnog prostora na vise od 3000m2, “Luna” je danas stabilan i uspešan poslovni sistem, koji je predvođen modernim menadžerskim timom i krativnim dizajnerskim timom razvio franšizu na visokom nivou. Izvozeći preko 40% svog asortimana, Luna je danas jedna od vodećih modnih robnih marki na tržištu Srbije, Crne Gore, Bosne, Slovenije, Hrvatske, Norveške, Makedonije, Slovačke i Švedske, sa tendencijom daljeg širenja. Kompanija kontinuirano investira u proizvodne procese, opremu i alate, ali pre svega u inovativnost i kreativnost svojih zaposlenih.

Biti finalista ovog prestižnog priznanja još jedna je potvrda predanog i uspešnog rada “LUNA” tima. Nagrada EY Preduzetnik godine je prva i jedina globalna nagrada ovog tipa koja se dodeljuje izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

izvor: Blumen Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *