Popović za reorganizaciju zdravstvenog sistema

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović ocenio je danas da je neophodna reorganizacija postojećeg zdravstvenog sistema, kako bi grad dobio bolju urgentnu službu.

„DSS se zalaže da Kliničko-bolnički centar u Zemunu preuzme urgentnu službu na teritoriji grada severno od Save, kako bismo imali bržu i bolju pomoć onima kojima je urgentna pomoć najpotrebnija“ rekao je Petrović prilikom obilaska naselja Bežanijska kosa koje nema svoj dom zdravlja.

On je naveo da je DSS još 2011. godine pokrenula incijativu da to naselje dobije svoj dom zdravlja, ali da taj problem još nije rešen.

„Skoro 50 hiljada stanovnika Bežanijske kose nema dom zdravlja i moraju da idu do starog Merkatora ili do Bloka 44. Ovo je dokaz koliko je Beogradu potrebno ono što DSS predlaže – ozbiljan program razvoja infrastrukture, uključujući i domove zdravlja i ambulante na celoj teritoriji grada“

On je rekao i da se DSS zalaže da se ustanove standardi koji će važiti za sve ambulante i domove zdravlja, kao i da se zubari vrate u škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *