Naš bob tim završio takmičenje u Sočiju

Usled povrede člana tima Aleksandra Bundala, bob tim Srbije morao je da se povuče iz večerašnje trke i time završi takmičenje u Sočiju.

Šef medicinskog tima, Prof. dr Dragan Radovanović obrazložio je posledice Aleksandrove povrede: „Aleksandar je povredio mišić natkolenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja. Povredu je započeo još na prvom treningu po dolasku u Soči, posle čega su primenjene sve neophodne fizikalne terapije, čime se stanje popravilo. Tokom jučerašnjeg takmičenja, stanje se pogoršalo. Danas su urađene dijagnostičke procedure i nastavljena je terapija ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u današnjoj trećoj trci.“

„Ceo stručni tim bio je angažovan kako bi Aleksandar spreman dočekao trku. Međutim, povreda koju je juče zadobio je ozbiljna. Aleksandar se jutros probudio sa velikim bolom i otokom na kolenu i bob tim će morati da napusti dalje takmičenje“, rekao je Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner.

„U Soči smo došli da se borimo i ostvarimo što bolji rezultat i zbog toga nam posebno teško pada što na ovaj način završavamo takmičenje. U sinoćnjim trkama zbog povrede takmičara nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali. Aleksandar je dao sve od sebe da prevaziđe bol i pokuša da nastupi večeras kako ne bismo ostali bez plasmana, ali jednostavno zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće“, rekao je trener bob tima Srbije Boris Stojnić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *