Mirović u Bačkoj Topoli

Ministar je istakao da je važna dobra poslovna infrastruktura i najavio značajniju podršku države u izgradnji i opremanju radno-poslovnih zona širom Srbije.

“Ove godine u republičkom budžetu je prvi put planirano oko 500 miliona dinara za podsticanje investiranja u izgradnju poslovnih zona svih vrsta u našoj zemlji”

rekao je Mirović i najavio da Ministarstvo regionalnog razvoja priprema zakon o podsticajima za izgradnju poslovnih zona, napominjući da u Srbiji oko 40 opština nema takve zone.

Poslovna zona u Bačkoj Topoli je odličan primer tog zajedničkog ulaganja rekao je Mirović, dodajući da bi ona trebalo da bude potpuno opremljena do kraja iduće godine.

U završetak saobraćajne infrastuktre u toj poslovnoj zoni u Bačkoj Topli biće uložeo više od 170 miliona dinara, od čega je oko 133 miliona finansijska podrška države, a ostalo su sredstva lokalne saomuprave.

Mirović je posle razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima Bačke Topole posetio fabriku bicikala “Kapriolo” u regionalnoj industrijskoj zoni koja izvozi polovinu godišnje proizvdnje.

Fabrika “Kapriolo” je sopstvenim snagama uspela da ostvari izuzetne poslovne rezultate, rekao je Mirović dodajući da često govorimo samo o stranim investitorima, a “zaboravljamo naše ljude koji su svojim znanjem i trudom uspeli da naprave ovako uspešnu kompaniju”.

On je izrazio uverenje da će u narednih nekoliko godina država pre svega podsticati kompanije koje dobro rade, imaju odličan proizvod i plasman na tržištu razvoj, kompanija kao što je “Kapriolo” .

Napominjući da se 50 odsto ukupne proizvodnje bicikala u “Kapriolu” izvozi iz Srbije, on je naglasio da to ohrabruje i dodao da u poslednje vreme najčešće govorimo o privrednim problemima u našoj zemlji, istovremeno zaboravljajući, kako je rekao, da podstičemo ovako uspešne kompanije.

Zato je važno da u budućnosti podstičimo domaće investitore i zajedno sa lokalnim samoupravama podržimo one koji uspešno rade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *