Za preduzetnike početnike

(Last Updated On: April 2, 2018)

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike, mikro i mala privredna društva da se informišu o Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2018. godini, koji se sprovodi u saradnji sa sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Ministarstvo privrede je izdvojilo 250 miliona dinara bespovratnih sredsatva, dok je Fond za razvoj opredelio 583 miliona dinara za povoljno kreditiranje početnika u poslovanju.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30 odsto vrednosti ulaganja, a preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine. Kamatna stopa je 1,5 odsto godišnje uz garanciju banke ili 3 odsto godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja, uz primenu valutne klauzule.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2017. godini.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018.

Detalji o konkursu mogu se pronaći na internet stranici Minsitarstva privrede (www.privreda.gov.rs).

Izvor: RTV