Program VIP Fonda – „Misli globalno – privlači lokalno“

(Last Updated On: January 23, 2015)

Cilj programa „Misli globalno – privlači lokalno“ je da lokalne samouprave usvoje strategije i alate koji će im pružiti mogućnost da dođu u fokus većem broju potencijalnih investitora, kao i da prezentacije o njihovim investicionim potencijalima izgledaju profesionalno i nose sve relevantne informacije za investitore.

Danas nije dovoljno imati lokaciju za investiranje, ma koliko ona bila dobro pozicionirana, infrastrukturno opremljena, bogata resursima, iskustvom i obučenom radnom snagom. Puno zemalja, regiona, gradova, mesta i mikrolokacija nude odlične, a slične uslove za investiranje. Vojvodini su konkurenti brojni regioni, opštinama su konkurencija opštine u geografski, ekonomski i kulturološki udaljenim državama, a radnim zonama su konkurencije hiljade radnih zona, samo u Evropi. I sve su one na Internetu. Ali, tu su i potencijalni investitori. Istraživanja su pokazala da više od 90% biznis lidera koristi Internet za informisanje i da oko 80% njih putem Interneta dolazi do informacija o  poslovnim mogućnostima.

Imajući sve ovo u vidu, VIP Fond je odlučio da ovaj projekat radi u saradnji sa svim opštinama koje se prijave, te da kroz radionice i direktnu saradnju zajedno dobijemo sledeće:

  • Savremenu Power Point prezentaciju o investicionim potencijalima lokalne samouprave
  • Stranicu „Invest In“ na sajtu lokalne samouprave, koja će sadržati sve relevantne informacije za potencijalne investitore
  • Profile lokalnih samouprava na društvenim mrežama koje su se pokazale kao najbolje za poslovnu promociju i preporuke kako da se ti profili vode

VIP Fond će na svom sajtu postaviti i posebnu stranicu na kojoj će biti predstavljene prezentacije lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu i veza sa njihovim veb sajtovima. Ceo projekat pratiće i kampanje u medijima i na društvenim mrežama sa ciljem promocije investicionih potencijala lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu.

Pozivamo sve vojvođanske opštine da se prijave i aktivno učestvuju u ovom programu kako bismo svi zajedno bili još efikasniji u privlačenju stranih direktnih investicija.

Zainteresovane lokalne samouprave mogu da se prijave najkasnije do 31.01.2015. godine, na e-mail zivko.planic@vip.org.rs.

Kada vaše prijave budu stigle, VIP Fond će definisati vremenski period za realizaciju programa.

fond-za-podrsku-investicija-u-vojvodini-vip_m