Vojska traži medicinare

(Last Updated On: May 17, 2017)

Ministarstvo odbrane Srbije pokrenulo je proceduru za prijem 130 profesionalnih vojnika sanitetske službe, koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem, u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, počev od juna ove godine.

Na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu biće primljena 104 medicinska tehničara, osam laboratorijskih tehničara i dva farmaceutska tehničara, Vojnomedicinski centar Novi Sad primiće četiri medicinska tehničara, a Vojna bolnica u Nišu jednog medicinskog tehničara.

U beogradski Centar vojnomedicinskih ustanova biće primljeno pet medicinskih tehničara, jedan pedijatrijski tehničar, jedan ginekološko-akušerski tehničar i četiri laboranta.

Zainteresovani dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom uputnom roku mogu se prijaviti u Centar ministarstva odbrane u opštini u kojoj stanuju najkasnije do 20. maja 2017. godine.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka upućuju se osobe rodjene 1988. godine i mladje. Za dobrovoljno služenje i prijem u profesionalnu službu za profesionalnog vojnika sanitetske službe, pored opštih uslova osoba mora imati završenu srednju medicinsku školu za zanimanja koja se traže i položen stručni ispit.

Dobrovoljno služenje vojnog roka traje šest meseci, a po potpisivanju prvog ugovora profesionalni vojnici dobijaju čin razvodnika, a kasnije napreduju u viši čin destara i mladjeg vodnika na osnovu vremena provedenog u službi.

Izvor: Beta