Upoznajte Startup Weekend

(Last Updated On: November 12, 2015)

Poslovni Inkubator Novi Sad, iDEA lab Tempus projekat i DaFED od 20. do 22. novembra organizuju treći po redu “Startup Weekend” u Novom Sadu. Program će se realizovati u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

“Startup Weekend” je globalni fenomen koji se pojavio 2007. godine u SAD i od tada se proširio na ceo svet. Cilj događaja je da učesnici za samo 54 sata razrade svoju ideju i od nje naprave funkcionalan poslovni model koji će zaista moći da realizuju.

startup-weekend-jpg

Svečano otvaranje “Startup Weekend”-a u Novom Sadu zakazano je za petak 20. novembar u 18 časova, kada će učesnici predstaviti svoje inicijalne ideje i formirati timove. Timovi će raditi do nedelje uveče, a nakon finalnih izlaganja, žiri će proglasiti pobednike.

Takmičarima će na putu od ideje do biznisa pomoći mentori, stručnjaci iz različitih oblasti i potvrđeni preduzetnici. Najbolja tri tima očekuju vredne nagrade, naveli su organizatori u saopštenju.

Tim koji odnese pobedu imaće priliku da se takmiči na najvećem globalnom nadmetanju startapa na svetu – Global Startup Battle, koji će se organizovati u okviru Svetske nedelje preduzetništva. Pobednici “Startup Weekend”-a iz preko 200 gradova na svetu će se takmičiti za tituli globalnog startup šampiona u globalnoj video konferenciji.

“Startup Weekend” se održava treći put u Novom Sadu. Na prethodna dva događaja učestvovalo je preko 350 ljudi koji su se oprobali u ulozi preduzetnika.

Dodatne informacije o događaju, kao i informacije o cenu ulaznica, mogu se pronaći ovde.

Izvor: RTV