Limit i kako se izračunava

Često postavljano pitanje je šta je limit za paušal, a šta za PDV? Evo na koji način se računaju ti limiti i u kom periodu. Na pitanje odgovara Milan Trbojević, osnivač knjigovodstvene agencije “Knjiški moljac”.

Najbolji u izboru E&Y

Ko je Radojko Janić, preduzetnik godine u Srbiji 2016. godine po izboru čuvene finansijske kuće „Ernst & Young“, koji je predstavljao našu zemlju na izboru za „Svetskog preduzetnika godine“ u Monte Karlu.

Savet za preduzetnike

Po čemu se način razmišljanja preduzetnika razlikuje od načina razmišljanja zaposlenog? Poslušajte video i pokušajte da pronađete sebe – korisno je i šire – izvan oblasti biznisa i poslovanja.

Iskustvo mladog preduzetnika

Kako se postaje preduzetnik i pre završetka formalnog obrazovanja govori Milan Babić, student ekonomije, vlasnik preduzeća Deli centar, koga čine petoro mladih preduzetnika.

Preduzetništvo nije za vas

Preduzetništvo nije za svakoga, saglasni su stručnjaci koji u razvijenim ekonomijama proučavaju osobine dobrih preduzetnika. Upuštanje u preduzetništvo, široko podsticano i podržavano ove godine u Srbiji, u domaćim okolnostima može da bude još komplikovanije ako osoba ima određene crte karaktera, navike, osobine temperamenta, koje mogu da zasmetaju. Evo nekoliko takvih koje treba imati u vidu, […]

Biti preduzetnik

Preduzetnik je pojedinac koji realizuje svoje ideje u poslovanju, bez obzira da li se radi o kreativnom i originalnom proizvodu ili samo novom načinu da se pristupi tržišnoj niši. Preduzetnik zna šta želi, razrađuje strategiju da to i uradi, samostalno razmišlja i donosi odluke, preuzima odgovornost i rizik, komunicira sa drugima i uspostavlja pozitivne i […]

Poziv preduzetnicama

U emisiji „Beograde, dobro jutro“ na RTV Studio B, Gordana Đurđević, preduzetnica i predsednica Odbora za javno zagovaranje Udruženja poslovnih žena Srbije govori o IX konkursu za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja 2015“. Prijavite se ili prijavite ženu preduzetnicu koju smatrate uspešnom do 19. juna 2015. godine.

Vlasnica modne kuće Luna jedina dama među finalistima EY Preduzetnik godine

Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young sinoć je po drugi put u Srbiji dodelila nagradu za preduzetnika godine. Jedina dama među šest finalista bila je Biljana Jovanović vlasnica modne kuće “Luna” iz Požarevca, a nagradu je poneo Rade Ljubojević, vlasnik preduzeća “Sirogojno Company”. Posle više od dve decenije rada, Modna kuća Luna zasluženo je ušla […]