Sudije položile zakletvu pred predsednicom Narodne skupštine

(Last Updated On: December 8, 2014)

Sudije-zakletva

Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položili su danas zakletvu pred predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Sudije su, u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, položile zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.

Predsednica Narodne skupštine poželela je sudijama uspešan rad i poručila da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno u skladu sa zakonom i Ustavom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji. „Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, navela je predsednica Gojković.

Zakletvu su položile sudije Vesna Čogurić, Nataša Kiš, Vesna Loci, Dragan Jocić, Anita Budimir, Nikola Petrović, Milan Debeljački, Milana Đukanov, Jelena Milenković, Svetlana Đurić i Sava Tošić.

Sudije su na sudijsku funkciju izabrane na Osmoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, koja je održana 25. novembra 2014. godine.

Polaganju zakletve prisustvovao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić, kao i generalni sekretar Narodne skupštine Jana Ljubičić.