Put u izgradnji odneo živote

(Last Updated On: November 15, 2017)

Javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije danas su pozvala vozače motornih vozila da ne koriste deonice auto-puteva u izgradnji, i da ne uklanjaju oznake i barijere jer je to krivično delo.

U noći izmedju subote i nedelje na neotvorenoj deonici Koridora 11 Lajkovac-Ub, u udesu su poginule dve osobe, a teže je povredjen vozač automobila u kojem su bile. Automobil je išao neotvorenim delom auto-puta jer je bila ukolonjena zaštitna barijera, a udario je u betonsku barijeru na drugom kraju te deonice.

Putevi Srbije i Koridori Srbije su naveli da gradjani puteve koji nisu u funkciji, pretvaraju u “trase za rekreaciju i trke”, ili sklanjaju barijere kako bi sebi skratili put i negde stigli brže.

U saopštenju dva preduzeća skrenuta je pažnja gradjanima da ne uništavaju, da ne oštećuju i da ne pomeraju saobraćajnu signalizaciju, da ne uklanjaju barijere u zoni radova, da ne otvaraju “divlje” ulaze na auto-puteve i izlaze s njih, da ne seku ograde na autoputu, jer time direktno ugrožavaju živote učesnika u saobraćaju.

Izvor: Beta