Preduzeća traže kupce

(Last Updated On: May 31, 2015)

Nekada poznata srpska preduzeća koja godinama unazad imaju probleme u poslovanju našla su se na najnovijem spisku Agencije za privatizaciju, uz poziv potencijalnim kupcima da se jave. Od ukupno dvadeset jedne kompanije, kod šesnaest se prodaje kapital, a kod pet imovina.

Kapital prodaju “PTT armature” Aleksandrovac, “Dolovo” iz Dolova, “Dragan Marković” iz Obrenovca, “Agrobačka” Bač, “Rafinerija nafte” Beograd, “Mostogradnja” Beograd, zatim “Zastava metal” iz Resavice, Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga (ZGOP) iz Novog Sada, “Graničar” iz Gakova, “Severtrans Sombor”.

Na prodaju je ponuđen i kapital preduzeća “Duvan” Ljubovija, “Putevi” Sremska Mitrovica, “Porečje” Vučje, “Fabrike rezanog alata” Čačak, “Industrije obuće Beograd” i “Teretnog transporta Bor”.

“Magnohrom”, “Nevena”, “Partizanski put”…

Agencija je istovremeno raspisala i javni poziv za prodaju imovine “Magnohroma” Kraljevo, Hemijske industrije “Nevena” Leskovac, Industrije za preradu metala Majdanpek, firmi “Majevica holding” Bačka Palanka i “Partizanski put” Beograd.

Od par stotina hiljada evra do deset miliona

Početna cena za PTT Armature u Aleksandrovcu je 2,27 miliona evra, za “Dolovo” 1,46 miliona evra, za AD “Dragan Marković” 9,35 miliona evra, za “Agrobačku” Bač 1,403 miliona evra, za Društvo za proizvodnju ulja “Rafinerija nafte” Beograd 5,27 miliona evra.

fabrika pogonZa “Mostogradnju” a.d. Beograd ponuđena je početna cena od 1,55 miliona evra, za “Zastavu metal” a.d. Resavica 665.467,30 evra, za Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP a.d. Novi Sad 3,66 miliona evra, za “Graničar” Gakovo 1,56 miliona evra, za “Severtrans Sombor” a.d. 393.637 evra.

Početna cena za “Duvan” a.d. Ljubovija je 1,34 miliona evra, za “Puteve” Sremska Mitrovica 968.087 evra, za “Porečje” Vučje 7,84 miliona evra, za “Fabriku rezanog alata” Čačak 3,60 miliona evra, za “Industriju obuće Beograd” 3,43 miliona evra i za “Teretni transport Bor” 352.895 evra.

Agencija je oglasila da je početna cena za prodaju imovine “Magnohroma” Kraljevo 10,51 miliona evra, za HI “Nevenu” Leskovac 2,38 miliona evra, za Industriju za preradu Majdanpek 3,56 miliona evra, za “Majevicu Holding” Bačka Palanka 2,64 miliona evra i za “Partizanski put” Beograd 266.157 evra.

Izvor: Studio B