Poziv za mlade programere

(Last Updated On: March 25, 2015)

Vladimir Dimić © 2008 - 2015 BubbleCup

Microsoft razvojni centar Srbija poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na osmo po redu međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 8. Takmičenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno je 2008. godine od strane Microsoft razvojnog centra Srbije sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. U međuvremenu takmičenje se razvilo u elitni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo preko 2500 učesnika.

„Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo da takmičari navode Bubble Cup u svojoj radnoj biografiji kao referencu prilikom prijava za praksu i posao, jer je zaista reč o iskustvu koje je visoko cenjeno kod poslodavaca. Ovo je veliko priznanje i postavlja Bubble Cup na značajno mesto u programerskoj zajednici“ – ističe Tamara Letić, Activity manager Microsoft razvojnog centra Srbija.

Značaj Bubble Cup-a u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je reč o jednom od retkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbedi čak i zaposlenje u Microsoft razvojnom centru Srbija.  Razvojni centar, koji zapošljava oko 200 IT stručnjaka koji u Beogradu razvijaju Microsoft tehnologije priznate širom sveta, ove godine obeležava 10 godina od osnivanja.

Na prošlogodišnjem Bubble Cup-u prvo mesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio je tim iz Srbije, što pokazuje da naša zemlja raspolaže značajnim potencijalom u informacionim tehnologijama. Zbog toga je važno podsticanje mladih da se bave programiranjem, što je i jedan od ciljeva takmičenja.

Kvalifikacije online

I ove godine mladi programeri okušaće se u programerskim izazovima kroz dve kvalifikacione online runde, nakon kojih će najbolji timovi biti pozvani na finalno takmičenje u Beogradu. Prva runda počinje 1. aprila 2015, a svi zainteresovani mogu da se registruju na Bubble Cup sajtu.

Takmičari će biti podeljeni u dve kategorijejednu za studente i jednu za učenike srednjih škola, a finaliste očekuju vredne nagrade. Takođe, svi takmičari će nakon finala imati priliku da se tokom organizovane posete Microsoft razvojnom centru Srbija upoznaju sa projektima centra, i kroz druženje sa svojim starijim kolegama razmene dragocena iskustva.

Više informacija o takmičenju Bubble Cup možete naći na www.bublecup.org, kao i na sajtu Microsoft razvojnog centra Srbija.