Postupak obustavljen

(Last Updated On: September 23, 2016)

Postupak protiv Vlasnika BK grupe Bogoljuba Karića za zloupotrebu položaja i malverzacije u kompaniji Mobtel obustavljen je 28. januara ove godine zbog zastarelosti, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu.

Postupak koji je vodjen protiv ukupno 15 osoba tada je obustavljen i protiv Kalmana Cinklera i Ljiljane Karić.

Kako je navedeno, slučaj protiv Karića, Cinklera i Ljiljane Karić obustavljen je, jer je posle izmenjene optužnice i pravne kvalifikacije krivičnog dela za koje ih tereti Više javno tužilaštvo u Beogradu, sud konstatovao zastarelost.

bogoljub_karicI dalje je na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o izdavanju poternice za Bogoljubom Karićem, koju po zakonu raspisuje MUP. Ukoliko postoji pretpostavka da je tražena osoba u inostranstvu, MUP uz saglasnost Ministarsva pravde, dodaje se u saopštenju.

Viši sud u Beogradu 21. aprila doneo je naredbu da Više javno tužilaštvo naloži dopunu istrage u odnosu na preostale okrivljene, u cilju boljeg razjašnjenja stvari i kako bi se ispitala osnovanost optužnice i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Bogoljub Karić je u bekstu više od deset godina. On se za zloupotrebu službenog položaja od 1998. do 2005. godine tereti za “izvlačenje novca” iz kompanije Mobtel.

Protiv Karića medjutim vodi se još jedan postupak, pred Specijalnim sudom a taj slučaj zastareva 2017. godine, potvrdjeno je za N1 u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

I taj postupak vezan je za slučaj privatizacije “Mobtela”.

Izvor: Beta