Počeo Kopaonik biznis forum

Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije organizuju 22. Kopaonik biznis forum 2015. Tema ovogodišnjeg foruma je „Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacija društva“. Programski odbor je predvideo raspravu u okviru tri oblasti, četrnaest panela, jedne plenarne sesije sa četiri uvodna izlaganja prvog dana foruma, kao i sedam uvodnih izlaganja u naredna dva dana, tri specijalne prezentacije i događaja, kao i jednog specijalnog gosta. U programu foruma učestvuje 108  uvodničara i panelista.

Forumu će prisustvovati više od 550 učesnika, predstavnika Vlade i NBS, domaćih i inostranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara i teoretičara i međunarodnih eksperata. Potvrđeno je učešće premijera Aleksandra Vučića, guvernera Jorgovanke Tabaković, ministara Dušana Vujovića, Kori Udovički, Ivana Tasovca, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković, nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministara, kao i gradonačelnika Siniše Malog. Pored toga, potvrđeno je prisustvo velikog broja ambasadora relevantnih zemalja, predstavnika delegacije EU u Srbiji,  direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i predstavnika MMF-a, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Prvog dana biće reči o strategijskoj poziciji Srbije i perspektivi oporavka privrede, prelivanju geopolitike na ekonomiju, regionalnoj ekonomskoj saradnji, digitalnoj tranformaciji i ključnim pitanjima u oblasti osiguranja.

Tema drugog dana je Nacionalna strategija ekonomskog i socijalnog razvoja. Na panelima će se diskutovati o tome kako do ekonomije u dinamičkoj ravnoteži od ekonomije koja je zavisna od duga i izvoza, reformama državne uprave i javnog sektora, industrijskim politikama u trgovini i turizmu, inovacijama i tehnološkom razvoju, ulozi medija, očekivanjima stranih investitora, partnerstvu privatnog i javnog sektora i finansijalizaciji ekonomije.

Trećeg dana fokus je na deregulaciji energetskog sektora i razvojnim potencijalima agrobiznisa.

Poslednjih šest godina Kopaonik biznis forum se održava pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Srbije. Kao i prethodne godine, medijski sponzor foruma je Novinska agencija Tanjug. Prethodnih godina forum se afirmisao kao mesto gde ekonomisti i privrednici vrednuju efekte strukturnih i ekonomskih politika Vlade. Forum je mesto sučeljavanja različitih mišljenja i argumenata kako bi se došlo do izvodljivih i učinkovitih politika.  Posledično, svake godine definiše se dokument koji nosi naziv „Kopaonik konsenzus“.

One Comment

 1. Aleksandar Savin says:

  Ako neko misli da ima nesto da mi kaze, objasni, ili zeli da samnom razgovara -slobodno. Ali, sve mora biti u formi. Pismeno, u formi dokumenta. Razgovor-zagazan,pripremni materijal, snimak i zapisnik razgovora.
  AKO NEKO MISLI DA MI JE DUZAN- NLB Banka A.D 11070 Beograd Bulevar M. Pupina 165v
  Nuzna Izjava o svrsi placanja

  Aleksandar Savin, Zrenjanin,Srbija

  —–
  Ja nisam nasao bolje mesto da ovo, po ko zna koji put, otpublikujem, ako vi znate-slobodno

Leave a Comment