Otvoren Sajam nameštaja

(Last Updated On: November 8, 2017)

Medjunarodi sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Medjunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije otvoreni su na Beogradskom sajmu.

Na Sajmu nameštaja je više od 520 izlagača iz 45 zemalja, a očekuje se 90.000 posetilaca, saopštili su organizatori.

Najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima na Sajmu nameštaja, internacionalni žiri dodeliće nagradu “Zlatni ključ”, a ove godine je ustanovljena i nagrada “Beogradski ključ”.

Tokom Sajma održaće se izložba “Young Designers Exhibition” gde će se predstaviti mladi i perspektivni autori, i “Design Talks” niz razgovora sa dizajnerima i arhitektama iz velikih kompanija i članovima žirija za sajamsku nagradu “Zlatni ključ”.

Medjunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije prilika je za premijerno predstavljanje tehničko-tehnoloških inovacija.

Sajam nameštaja će trajati do nedelje 12. novembra, a Sajam mašina dan kraće.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 sati, a od četvrtka do nedelje od 10 do 20 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara. Parking se plaća 100 dinara po satu.

Otvarajući sajmove, konsultant za sektor industrije nameštaja razvojnog programa Evropske unije i Vlade Švajcarske “Evropski progres” Džef Baron ocenio je da je u Srbiji postignut napredak u kvalitetu proizvoda, dizajna i prezentacije.

“Zahvaljujući svemu što se ovde radi, nećete se posramiti ni pred kojom svetskom manifestacijom posvećenom nameštaju, a možete i stati u red sa najboljima”, kazao je Baron, navedeno je u saopštenju Sajma.

Baron je kazao da donatori, kao što je “Evropski progres”, pomažu “kako bi proizvodi iz Srbije zaista došli do stranih kupaca… koji na neki način žele da se smanji uvoz iz Azije”.

On je podsetio na “odlične faktore koji Srbiji idu u prilog, pre svega sirovina, odnosno obično drvo iz šuma”.

Izvor: Beta