Otkriveni ilegalni migranti

(Last Updated On: February 23, 2015)

Smederevska policija je u dva odvojena slučaja otkrila ukupno 58 ilegalnih migranata, pretežno iz Avganistana, Somalije i Sirije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija je uhapsila i jednu osobu iz Preševa zbog sumnje da je neke od njih vozilom pokušao da prokrijumčari preko granice.

Uhapšen je muškarac (34) iz okoline Preševa zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni se tereti da je vozilom “opel astra”, sa ukradenim tablicama, prevozio 12 stranaca bez ličnih dokumenata – 11 državljana Avganistana i jednog državljanina Irana. Njih su, u noći između subote i nedelje, policijski službenici zatekli u automobilu na parkingu benzinske stanice na auto-putu kod Mihajlovca. Svi strani državljani su izrazili nameru da zatraže azil i odvedeni su u Centar za azil u Krnjači, dodaje se u saopštenju.

U odvojenoj akciji u petak ujutru, na parkingu benzinske stanice na auto-putu kod Kolara kod Smedereva, zatečeno je 46 stranaca – 20 državljana Somalije, 14 državljana Sirije, 10 državljana Pakistana i dva državljana Avganistana.

Oni su izjavili da su u Srbiju ušli iz Makedonije, van graničnog prelaza i da žele da zatraže azil, pa su upućeni u Centar za azil u Banji Koviljači.