Poznajemo li Pupinovo delo

Pupin – od duhovne do fizičke realnosti je najposećenija izložba u Srbiji, ne samo zato što je interaktivna, niti jer je najobimniji presek života i dela našeg čuvenog naučnika, već jer ima dušu. Aleksandra Ninković Tašić, kreatorka izložbe, nas je provela kroz muzej i podelila sa nama detalje iz Pupinovog života o kojima se malo […]

Rešenja za nezaposlenost

Ima li kraja nezaposlenosti u Srbiji? Gosti emisije: – Miroslav Vasin ( pokrajinski Sekretar za rad i zapošljavanje ) – Vladimir Srdić ( dir. Pokrajinske službe za zapošljavanje ) – Goran Milić ( sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine ) – Branko Dragaš ( ekonomista, preduzetnik, publicista )

Mladi preduzetnici

Jedna od odlika života u postsocijalističkim zemaljama jeste radni vek proveden na istom mestu na istoj poziciji. Paradoks je veći ako posao ne volite ili vas ne ispunjava. Upoznajte studente koji su se već oprobali u preduzetničkim vodama, studente koji to pokušavaju, ali i one koji to sanjaju, a samim tim i postavljaju pitanja koja […]

Borovnica u Srbiji

Voćarska zadruga Borovnica Beograd, osnovana maja 2016. godine, okuplja uzgajivače koji žele da odneguju borovnice vrhunskog kvaliteta. Ideja je da se unificira tehnologija uzgoja, uz primenu najviših standarda, obezbedi zajednička nabavka potrebnih resursa za uzgoj borovnice kao i ostvari bolja cena borovnice.

Prednost udruživanja

Sporazumom o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Udruženja “Klaster za energetsku efikasnost”, koji je potpisan u Novom Sadu, te dve privredne asocijacije žele da ozbiljnije uključe domaću malu privredu u projekte obnovoljivih izvora i uštede energije.  

Najbolji u izboru E&Y

Ko je Radojko Janić, preduzetnik godine u Srbiji 2016. godine po izboru čuvene finansijske kuće „Ernst & Young“, koji je predstavljao našu zemlju na izboru za „Svetskog preduzetnika godine“ u Monte Karlu.

Ukusi Srbije u čokoladi

Tatjana Vučićević („Art Ival“), članica Udruženja poslovnih žena Srbije govori o počecima kompanije koju uspešno vodi dve decenije, a u poslovanje je uključila i članove svoje porodice.

Paulovnija i kako je gajiti

Na krajnjem severu Vojvodine sve više je zasada paulovnije, vrste brzorastućeg drveta, koje donosi solidnu zaradu. Koristi se u industriji, energetski je porede sa mrkim ugljem, od tog drveta se pravi pelet i sirovina za biomasu, a zbog brzog rasta je idealno rešenje za pošumljavanje. U narodu je još poznato kao carsko i smaragdno drvo.

Prilika za izvoz u Bugarsku

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je nedavno konferenciju za novinare na temu: Finalna konferencija projekta „Podrška izvozu malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Republiku Bugarsku“. Informacije su veoma zanimljive za sve kompanije i preduzetnike koji planiraju proširenje tržišta.

Dizel ili benzinac?

Kao odgovor na dilemu onih koji planiraju da kupe automobil, evo poređenja automobila sa benzinskim i dizel motorom. Šta je bolje kupiti, kako što se tiče polovnih, tako i što se tiče novih automobila. Poseban akcenat je stavljen na potrošnju. Nije svejedno da li za 100 km dajete 7 ili 12 eura…