Novost iz kompanije Air Serbia

AirSerbia Kinezi
(Last Updated On: August 10, 2015)

Kompanija Air Serbia uvela je mogućnost elektronske prijave na let za svoje korisnike. Na zvaničnoj internet stranici avio-prevoznika www.airserbia.com nalaze se sva uputstva potrebna putnicima.

Usluga je dostupna za sve letove kompanije Air Serbia iz Beograda, kao i za letove sa još šest polazišta u mreži – Abu Dabi, London, Istanbul, Bejrut, Prag i Bukurešt. Nacionalna aviokompanija će kasnije proširiti dostupnost usluge na ostatak svoje mreže.

Usluga prijave na let putem interneta će putnicima omogućiti da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sedište i odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding pass).
Putnici će moći da se prijave na let najranije 36 sati i najkasnije 60 minuta pre planiranog vremena polaska leta. Potrebno je da gosti odštampaju svoju kartu za ukrcavanje i ponesu je na aerodrom.

air serbiaUslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju.

Potrebno je da putnici donesu svoj prtljag na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta pre leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta pre leta.

Na aerodromu, putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let i mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbednosnoj kontroli.

Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag.

Dane Kondić, generalni direktor kompanije Air Serbia ovim povodom je izjavio da je usluga prijave na let putem interneta jedna u nizu inovacija koje se uvode ove godine, zajedno sa internet konekcijom na letu i Biznis salonom na Aerodromu Nikola Tesla, koje će uskoro predstaviti.

“Veoma smo ponosni što u prvoj fazi uvođenja naša usluga prijave na let putem interneta dobro funkcioniše, a u drugoj fazi, kada investicije u našu infrastrukturu uzmu maha, ovu uslugu ćemo proširiti na čitavu mrežu destinacija”, rekao je Kondić, a navedeno je u saopštenju avio-kompanije Air Serbia.

Foto: Flickr/Eric Salard